Stellantis Rally Cup De goede gewoontes van het trio Bux-Munster-Mazuin!

En drie! Na bij de openingsmanche van de Stellantis Rally Cup Belux 2021 door de pechduivel te zijn geplaagd wist Gino Bux de ene overwinning na de andere op zijn naam te schrijven. Ook na een bijzonder intense 47ste editie van de Condrozrally bleek Bux sneller dan Charles Munster en Thibaud Mazuin, die nu overduidelijk het referentietrio van de Stellantis promotiecup zijn geworden.

“Zoals we konden verwachten was het niet eenvoudig op dit gladde parcours, waarop trouwens heel wat deelnemers in de fout gingen”, stelt Gino Bux. “Op zaterdag wisten we gestaag een voorsprong uit te breiden, van 30 seconden na de eerste lus tot 50 tellen aan het eind van de dag. Op zondagochtend hebben we in de lange proef van Marchin-Perwez nog even doorgeduwd en daarna de wedstrijd gecontroleerd. In de afsluitende Power Stage ging het dan nog eens extra op het gas, om zo het maximale aantal punten te scoren. Opdracht volbracht! Co Steven Spittaels deed het uitstekend, de auto eveneens. Maar omdat we in de South Belgian Rally geen punten wisten te scoren, wat in een cup als deze zwaar doorweegt, is onze opdracht duidelijk: in Spa zullen we twee keer moeten winnen om de titel te veroveren!”

In het spoor van Gino Bux tekenden opnieuw Charles Munster en Loris Pascaud present, aan het stuur van hun Opel Corsa Rally4. De jongste van de Munsters blijft aanklampen en is vast van plan om alles in het werk te zetten om de titel te veroveren. “Men kan niet ontkennen dat Gino op een parcours als dit heel snel is”, stelt Charles Munster. “Hij bouwde zijn voorsprong beetje bij beetje uit, maar we wisten hem toch onder druk te houden. Aan de vooravond van de dubbele finale in Spa blijf ik leider in de tussenstand, en eigenlijk heb ik daar geen keuze: ik moet minstens één van de twee dagen winnen en bij de andere minstens tweede finishen. Het wordt duidelijk een strijd tot op de streep.”
 
Thibaud Mazuin werd afgelopen maandag de vader van een wolk van een dochter, en was gezien de omstandigheden dan ook meer dan tevreden met een plaats bij de eerste drie. Samen met corijder Kevin Fernandez vond de rijder van de blauwe Peugeot 208 Rally4 zijn resultaat dan ook logisch. “Gezien de omstandigheden was onze voorbereiding op de rally minder intens dan normaal. Maar omdat in de materniteit alles zonder problemen verliep, heb ik toch besloten om mijn engagement na te komen”, legt Thibaud Mazuin uit. “Op een parcours als dit ben ik heel blij om achter Gino en Charles als derde aan te tikken. Zo kan ik mijn plaats in de top-3 van de tussenstand nog verstevigen.”

Pour Jonas Dewilde et Jeffrey Vandenbussche, ce Rallye du Condroz-Huy très compliqué a permis de poursuivre l’apprentissage de la course dans un cadre huppé. Le duo à la Peugeot 208 Rally4 #33 a pris la 4ème place du classement, ayant su éviter les erreurs majeures sur un parcours très délicat. Ce qui n’était pas le cas de tout le monde.  
 
Quant à Fred Caprasse et Fred Jacquemin, sur l’ultime Peugeot 208 Rally4 engagée, ils perdaient pas mal de temps dès la deuxième spéciale samedi matin, ce qui les renvoyait assez loin au classement. Le duo de la province de Luxembourg mettait ensuite un point d’honneur à enquiller les spéciales, afin de faire le plein d’expérience. 
 
Avec deux distributions de points, en plus de la Powerstage du dimanche après-midi, la Stellantis Rally Cup Belux 2021 va s’achever par un véritable feu d’artifice à l’occasion du Spa Rally. Cap sur la cité thermale pour de nouveaux affrontements entre bolides au lion et au blitz…  

Partenaires

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer