Stellantis Rally Cup Een dubbele zege en de titel voor Gino Bux!

De Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2021 heeft dit weekend de eindmeet bereikt tijdens de Spa Rally, de laatste manche van het Belgian Rally Championship. Met twee puntenverdelingen tijdens de etappes op zaterdag en zondag bleef alles mogelijk. Gino Bux trok tweemaal aan het langste eind en behaalde zo ook een verdiende titel, na een duel op het scherp van de snede met Charles Munster…

De twee etappes van de Spa Rally 2021 werden beschouwd als afzonderlijke evenementen voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux. Het was een zekerheid dat Charles Munster en Gino Bux voor de titel zouden strijden in de spectaculaire promotiecup tussen de Peugeot 208 en de Opel Corsa. De vraag was dus wie van beiden als winnaar uit de bus zou komen na de tien (uiteindelijk acht) proeven die op het programma stonden.

inds zijn ongelukkige opgave begin dit seizoen in Vresse-sur-Semois, stapelde Gino Bux de overwinningen op. Zo ook op zaterdag, aangezien het duel met Charles Munster tot een einde kwam toen die laatste van de baan ging in KP6 (Wanne)! Bux kreeg dus een vrijgeleide en scoorde maximale punten. In het klassement van de eerste manche van Spa werd hij gevolgd door Fred Caprasse, Thibaud Mazuin en nieuwkomer Harry Bouillon, die zijn enthousiasme aan het stuur van de Peugeot 208 Rally4 niet kon verbergen. Arnaud Dedouaire, een andere rijder uit de regio, kende minder meeval en verdween eveneens in KP6 uit de wedstrijd.
 
Het BMA-team dat de Corsa Rally4 van Charles Munster aan de start bracht, liet de moed niet zakken na de tegenvaller van zaterdag en werkte de hele nacht door om de auto op te lappen. De jongste van de familie kon op die manier proberen om de rollen op zondag om te draaien! Dat was echter zonder Gino Bux gerekend, die nochtans vastbesloten was om weinig risico’s te nemen, maar wel een laatste keer zegevierde. Achter hem eindigden Charles Munster, Thibaud Mazuin en Harry Bouillon. Fred Caprasse zag zijn kansen op een eindpodium daarentegen in rook opgaan door een schuiver in het slot van de rally.

“Na de South Belgian Rally, was onze situatie vanzelfsprekend niet eenvoudig”, legt Gino Bux uit, de laureaat van de Stellantis Motorsport Rally Cup 2021. “De opdracht was duidelijk: we moesten alles winnen! En dat hebben we dan ook gedaan… Bravo aan het BMA-team voor zijn doorzettingsvermogen, en bedankt ook Caren Burton voor een bolide waar niets op aan te merken viel. Ik denk dat we deze titel niet gestolen hebben…”
 
Met een totaal van 140 punten, wint Gino Bux de titel, voor Charles Munster (108), de regelmatige en efficiënte Thibaud Mazuin (94), Fred Caprasse, van wie de snelheid niet meer moet bewezen worden (65), Harry Bouillon, die veel punten scoorde tijdens de dubbele afspraak in Spa (39) en Jonas Dewilde (36), afwezig in Spa.

“Deze Spa Rally verliep naar het beeld van dit seizoen”, analyseert Davie Meert, coördinator van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux. “We hebben een prachtige strijd gezien, maar vooral ook in een gezellige sfeer. Op sportief gebied lag de lat bijzonder hoog, maar buiten de auto hebben onze deelnemers samen leuke momenten doorgebracht en twijfelden ze niet om elkaar te helpen. De zesde plaats voor Gino Bux in het algemene klassement op zondagochtend laat zien dat de Peugeot 208 en de Opel Corsa Rally4 erg sterke bolides zijn. Laat ons nu hopen dat alles naar wens verloopt om in 2022 door te gaan…”

Eindklassement van de Stellantis Rally Cup Belux 2021:

  1. Gino Bux (140 ptn)
  2. Charles Munster (108 ptn)
  3. Thibaud Mazuin (94 ptn)
  4. Fred Caprasse (65 ptn)
  5. Harry Bouillon (39 ptn)
  6. Jonas Dewilde (36 ptn)
  7. Hugo Arrelano (0 pt)  

Info: Davie Meert (+32 475 82 82 68 / rallycup@poleposition.lu) en Alain Georges (+32 477 51 83 67 / ag@dgsport.eu). 

Partenaires

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer