Stellantis Rally Cup Omloop van Vlaanderen vervangt TAC Rally

Na een spectaculaire seizoenstart in het kader van de South Belgian Rally in Vresse-sur-Semois trekt de Stellantis Rally Cup Belux 2021 voor de tweede wedstrijd naar het Vlaamse landsgedeelte. Oorspronkelijk was de TAC Rally in Tielt gepland als de volgende etappe in het eerste seizoen van deze nieuwe en exclusief voor de Peugeot 208 en Opel Corsa Rally4 gereserveerde promotiecup, maar na de annulering van die wedstrijd komt nu de Omloop van Vlaanderen (03-04 september) op de kalender.

“Op meer dan één vlak een logische keuze”, stelt Davie Meert, coördinator van de Stellantis Rally Cup Belux. “Eerst en vooral was het onze bedoeling om een wedstrijd met een typisch ‘Nederlandstalig’ parcours te vervangen door een andere rally in het noorden van het land. De organisatoren van de Omloop van Vlaanderen bieden de deelnemers aan promotiecups, waaronder de Stellantis Rally Cup Belux, heel interessante inschrijvingsvoorwaarden, wat betekent dat deze wedstrijd over twee dagen amper iets duurder is dan een wedstrijd als de TAC Rally, die op één dag wordt georganiseerd.” 
 
Bij Pole Position, dat zich ontfermt over de promotie van de Stellantis Rally Cup Belux, hecht men ook veel belang aan het feit dat de wedstrijden op de kalender over een heel seizoen een coherent geheel qua parcourstypes vormen. “Het parcours van de Omloop mag typisch Vlaams worden genoemd, en wie een nationale titel wil veroveren, moet op elk parcourstype uit de voeten kunnen”, vervolgt Davie Meert. “Daarom slaan we de tenten van de Stellantis Rally Cup Belux ook in Roeselare op. Het doel is ook om naast Jonas Dewilde nog enkele andere Nederlandstalige rijders te overtuigen deel te nemen aan een wedstrijd met een parcours dat hen moet liggen.”
 
Er nog even aan herinneren dat de Stellantis Rally Cup Belux 2021 over vijf wedstrijden van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship wordt afgewerkt. Met een aantrekkelijke prijzenpot, zowel financieel als in banden, een testdag met een Citroën C3 Rally2 voor de laureaat en een partnership met HEROCK Workwear heeft deze nieuwe promotiecup heel wat troeven om jonge wolven (en anderen!) te overtuigen!
 
Info: Davie Meert (+32 475 82 82 68 / rallycup@poleposition.lu) en Alain Georges (+32 477 51 83 67 / ag@dgsport.eu).

Partenaires

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer