Stellantis Rally Cup Sébastien Bedoret in duel tegen de tenoren in de Rallye Lëtzebuerg

Na de South Belgian Rally en de Sezoensrally gaat de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2022 op 8 en 9 juli verder in het kader van de Rallye Lëtzebuerg, in het Groothertogdom. Behalve de nog steeds herstellende Maxim Decock en Paul Souman, die aan een wedstrijd in Nederland deelneemt, tekenen alle deelnemers van de Cup present… plus een zekere Sébastien Bedoret!

De editie 2022 van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux kan zonder twijfel als ‘grand cru’ worden omschreven. Naast Fred Caprasse, Thibaud Mazuin, Jonas Dewilde, Harry Bouillon, Didier Bosseloir, Maxim Decock en Paul Souman kruiste vicekampioen van 2021 Charles Munster al van bij de start in Vresse-sur-Semois de degens met de Duitser Marijan Griebel. In Bocholt kwam daar dan ook nog de Oostenrijker Julian Wagner bij… en die wist meteen te winnen! En dat is niet alles… Bij de Rallye Lëtzebuerg, de volgende manche van het kampioenschap voorbehouden aan de Peugeot 208 en Opel Corsa Rally4, staat ook een zekere Sébastien Bedoret aan de start!

Na drie deelnames met een Rally2 in de eerste seizoenshelft staat Sébastien Bedoret voor een mogelijk keerpunt in zijn carrière. Dat gaf François Dortu, de man achter het FD Autosport team dat de bolides van Fred Caprasse en Didier Bosseloir laat rijden, meteen een idee. In het Groothertogdom kan Bedoret dan ook over een Opel Corsa Rally4 beschikken, en krijgt zelfs meteen François Dortu himself als corijder in het rechterzitje.

“Het is een one-shot, maar ik kijk er nu al naar uit om in Luxemburg van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux te proeven”, stelt Sébastien Bedoret. “Ik heb er al heel veel goeds over gehoord. Ik wil er in de eerste plaats veel plezier aan beleven, en omdat ik voor de start van de rally geen gelegenheid zal hebben om veel te testen, denk ik niet dat men mij meteen vooraan moet verwachten. Met Griebel, Wagner, Munster, Caprasse en alle anderen aan de start beschikt deze ‘Stellantis’ over een ongelooflijk niveau. Ik zal zeker wat tijd nodig hebben om de Corsa Rally4 onder de knie te krijgen, en ik denk niet dat de andere rijders op mij zullen wachten! Daarom wil ik mezelf dan ook geen enkele druk opleggen. Ik wil me gewoon amuseren, in een ideale context en tijdens een wedstrijd met een heel interessant parcours.”

Een parcours dat Marijan Griebel goed kent… maar dat voor de editie 2022 ook grondig is gewijzigd. Dat zou tijdens de 12 klassementsritten voor enige sportieve gelijkheid moeten zorgen. In totaal is de wedstrijd 294,84 km lang, waarvan 132 km tegen de klok!

Bij de nieuwigheden voor de Luxemburgse manche van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux noteren we onder andere de Zweedse corijder van Jonas Dewilde, voorlopig vierde in de tussenstand. De 25-jarige amazone heet Julia Thulin, en haar aanwezigheid zal zeker voor een extra internationale toets aan het immer populairder wordende kampioenschap zorgen.

Met een Marijan Griebel die er op gebrand is om Julian Wagner achter zich te houden, Charles Munster die zich van zijn beste kant wil laten zien, de comeback van Fred Caprasse Harry Bouillon, Thibaud Mazuin en Jonas Dewilde die nog meer in de hiërarchie willen klimmen, Didier Bosseloir die zijn leerproces wil verderzetten én Sébastien Bedoret mogen we er van uitgaan dat de ‘Leeuwtjes’ en ‘Bliksems’ zich in de Rallye Lëtzebuerg van start tot finish in de kijker zullen rijden. En dat zullen de fans graag zien gebeuren!    

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer