Stellantis Rally Cup Maxime Potty gaat met stijl op zijn elan door! 

De Ardeca Ypres Rally vormde de vierde van zes manches van de Citroën C3 Rally2 Cup. Maxime Potty en Renaud Herman veroverden er een nieuwe zege, wat betekent dat het duo dit seizoen nog niet werd geklopt. Potty veroverde niet alleen een pak punten en een nieuwe trofee, hij deed dat ook in stijl…

Tijdens de eerste passage op de Kemmelberg ging Maxime Potty in de fout, waardoor hij op vrijdagavond al meteen een kleine driekwartminuut verloor. Hoewel hij daardoor ook wat aan vertrouwen moest inboeten, liet de rijder van PH Sport nooit de moed zakken. Zijn doel was duidelijk: plaatsen winnen in de algemene rangschikking, maar ook in die van de C3 Rally2 Cup. Potty hield tot het eind het tempo hoog en liet voor de laatste twee proeven de zachtste banden monteren. Het resultaat was indrukwekkend: scratch in KP 17 en KP 18, snelste tijd in de Power Stage, derde algemeen, ook goed voor een tweede plaats in het ‘Belgische’ klassement, en dat alles met slechts drie tienden van een seconde voorsprong! En uiteraard stak hij ook een nieuwe zege in de C3 Rally2 Cup op zak! 

“We hebben het kleine foutje van vrijdagavond duur betaald, en we hadden nooit gedacht dat we op deze manier konden terugkomen”, geeft Maxime Potty toe. “Voor de laatste lus hadden nog een beetje achterstand, en we moesten alles proberen om zoveel mogelijk punten te scoren. Samen met Renaud en het hele team hebben we alles uit de kast gehaald, en iedereen leverde schitterend werk. In de voorlaatste proef wisten we al Niels Reynvoet te passeren, en voor de laatste vertrokken we met het mes tussen de tanden. Ons doel is altijd om ons maximaal te amuseren en een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Opdracht volbracht…”

Op een parcours dat hen goed ligt wisten ook Niels Reynvoet en Wim Verbeke indruk te maken. Uiteindelijk finishten ze na de 18 proeven van de Ypres Rally op slechts 8,3 seconden van de winnaars in de C3 Rally2 Cup! 

“Het was een mooie rally voor ons, en we kwamen maar een klein beetje te kort om op het algemene podium te staan”, legt Niels Reynvoet uit. “Behalve één lekke band wisten we een heel regelmatige wedstrijd neer te zetten, zonder grote problemen. We moeten er ons nu op toeleggen om die laatste paar tienden van een seconde te gaan halen. Maar we hebben al zeker vooruitgang geboekt.”

John Wartique en Vincent Duchesne hadden het heel wat lastiger op de voor de Westhoek typische proeven. “Dit was duidelijk de moeilijkste rally uit mijn leven”, gaf Wartique kort voor de finish toe. “Dit was een lastige leerschool, en nogal wat details maakten het er voor mij niet eenvoudiger op. Ook voor mijn corijder Vincent was dit een première, en in zo een omstandigheden is het niet makkelijk om een hoog tempo aan te houden.”

Door de 16 punten van de derde plaats in de Citroën C3 Rally2 Cup te scoren, plus drie bonuspunten in de Power Stage, doet John Wartique echter een uitstekende zaak in de tussenstand. Daar prijkt hij nu op een tweede plaats, voor de in Ieper afwezige Christophe Verstaen en Niels Reynvoet, die zijn inhaalrace heeft ingezet.

Het vervolg komt er op 23 september in Sankt Vith, tijdens de East Belgian Rally.

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer