Stellantis Rally Cup Maxime Potty: The winner takes it all… 

Net zoals tijdens de South Belgian Rally schoot Maxime Potty ook in de tweede manche van de Citroën C3 Rally2 Cup, georganiseerd in het kader van de TAC Rally, de hoofdvogel af. En net zoals in Vresse-sur-Semois wist de jongeman uit Hamoir ook de algemene zege binnen te rijven. De toon is gezet…

Er hoeft niet meer aan te worden getwijfeld: met twee overwinningen op evenveel manches van de Citroën C3 Rally2 Cup, en ook twee zeges algemeen, zijn Maxime Potty en co Renaud Herman de blikvangers van de eerste seizoenshelft! In de tussenstand van de Cup hebben ze nu al een ruime voorsprong. De concurrentie is gewaarschuwd…

En laten we het eens over die concurrentie hebben. In Tielt werden zowel Cédric De Cecco-Jérôme Humblet als Niels Reynvoet-Willem Verbeke niet door de pechduivel gespaard. De duo’s van CRT-Sport en DG Sport Compétition bleken dan wel heel snel, ze werden gestuit door mechanische pech. Voor Reynvoet gebeurde dat ’s ochtends, voor De Cecco iets na halverwege de wedstrijd. Het gevolg: nul punten en eigenlijk zijn ze al verplicht om bij de volgende manche van de Citroën C3 Rally2 Cup, de Rallye de Wallonie, zwaar te scoren!

Net zoals in Vresse-sur-Semois was het een ander duo dat zich tot naaste achtervolgers van Potty en Herman opwierp. Tobias Brüls en Loris Elst maakten aanspraak op een plaatsje in de top 10 algemeen en met nog drie proeven te gaan gingen ze Christophe Verstaen en Kris Botson ruim vooraf. Maar in KP10 liep het mis voor de jonge wolf uit het oosten van het land. Een foutje resulteerde in een lekke band en zijn Citroën liep ook wat schade op. Die was dan weer de rechtstreekse oorzaak van een schuiver richting één van de beruchte West-Vlaamse grachten, op amper twee kilometer van de laatste Flying Finish! Gelukkig konden Brüls en Elst hun weg uiteindelijk nog verder zetten, zodat de puntenschade nog beperkt bleef…

Verstaen en Botson maakten zo van de gelegenheid gebruik om opnieuw een uitstekend resultaat neer te zetten, en de 20 punten voor de tweede plaats in de Cup op te strijken. Zo staat Christophe Verstaen nu met 33 punten op de tweede plaats in de tussenstand, 17 eenheden minder dan de maximale score van Maxime Potty.

John Wartique is een nieuwkomer in de C3 Rally2 Cup, en stond samen met co Vincent Duchesne voor het eerst aan de start in Tielt. Hij wou vooral niets overhaasten en het einde van de rally halen, maar door als derde aan te tikken – op minder dan 30 seconden van Verstaen – wist hij wel meteen een pak punten te scoren. Dat belooft!

Ook de Nederlander Ricard Pex, met Johan Findhammer aan zijn zijde, beleefde een bewogen rally, maar finishte uiteindelijk toch nog voor Tobias Brüls.

Het gevolg is dat het er in het spoor van Potty spannend aan toe gaat! Verstaen, Brüls en Pex worden slechts door negen punten gescheiden. Reynvoet en De Cecco mogen eigenlijk al geen steek meer laten vallen en Wartique wil vooral op zijn elan doorgaan.

Afspraak in en rond Namen, op zaterdag 29 en zondag 30 april, voor de derde manche in het kader van de Rallye de Wallonie. Meteen de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft…

Partenaires

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer