Stellantis Rally Cup Zeven deelnemers in de Citroën C3 Rally2 voor de tweede manche van de Cup in de TAC Rally !

Het Belgisch Rallykampioenschap 2023 zet dit weekend de tenten op in Tielt, voor het eerste Vlaamse parcours van het seizoen. Dit wordt tevens de tweede manche van de nieuwe Citroën C3 Rally2 Cup, met een deelnemersveld dat nog steeds groeit en beter wordt…  

Na de indrukwekkende zege van Maxime Potty in het algemeen klassement na de South Belgian Rally, is de voorlopige leider van het BRC opnieuw de grote favoriet in deze C3 Rally2 confrontatie. De jonge autocoureur uit Hamoir heeft dit seizoen duidelijk de wind in de zeilen en hoewel hij vorig jaar in Tielt noodgedwongen moest opgeven, durven we te wedden dat Potty die momenteel in topvorm is, opnieuw zal mikken op de top van het klassement. De concurrentie is gewaarschuwd…

Maar voordat de champagne wordt ontkurkt, moet Potty de steeds feller wordende concurrentie overwinnen. Beginnend met Niels Reynvoet, vorig jaar tweede in de TAC Rally en waarvan we weten dat hij steeds in zijn element is op dit type van parcours. En Reynvoet, die tijdens de South Belgian Rally nog wat moest wennen aan zijn Citroën C3 Rally2 zal nu willen bewijzen wat hij kan. Dat belooft…

Ook Cédric De Cecco zal vol strijdlust aan de start verschijnen, want hij zal willen herhalen wat hij in Vresse-sur-Semois heeft gepresteerd. Hij haalde net het podium niet omwille van een te hoge snelheid op de weg, maar de Luikenaar zal vastbesloten zijn om deze keer de klus te klaren !

In het kielzog van deze favorieten zullen Tobias Brüls en Christophe Verstaen maar al te graag hun opmars naar de macht voortzetten. Respectievelijk 3e en 4e in de Citroën C3 Rally2 Cup aan het begin van het seizoen, zullen ze opnieuw een plaats in de top 3 willen claimen. Net zoals Richard Pex ongetwijfeld, wiens enthousiasme aanstekelijk is ! Ook al beschouwt hij zichzelf zeker niet als een kampioen in wording, boekt de Nederlander tijdens elke wedstrijd vooruitgang, wat hem nog meer motiveert.  

In Tielt is de grote nieuwigheid in de Cup de deelname van John Wartique ! De ex-monozit-piloot zal met een tweede wagen uit de CRT-Sport stal aantreden op de Vlaamse wegen, om een – voor hem –  niet zo gebruikelijk ​​parcours af te leggen. Door deel te nemen aan de C3 Rally2 tijdens de TAC Rally, weet Wartique dat hij hiermee uit zijn comfortzone stapt. Maar de sterkte van deze Luikenaar is altijd al zijn snel aanpassingsvermogen geweest. We zijn benieuwd waar we hem gaan terugvinden in de hiërarchie. Wij volgen het op vanaf de eerste klassementsproeven op zaterdagochtend.

De TAC Rally 2023 bestaat uit twaalf klassementsproeven, i.e. drie passages in de secties Schuiferskapelle, Ondank, Poelberg en Oosthoek, en begint om iets na 9.00 uur ’s ochtends en eindigt rond 19.00 uur.  

Partenaires

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer