Stellantis Rally Cup Eerste zege in Citroën C3 Rally2 Cup voor Niels Reynvoet !

De voorlaatste confrontatie van de Citroën C3 Rally2 Cup Belux, in het kader van de East Belgian Rally, verliep niet zonder verrassingen. Maxime Potty, eens te meer de grote favoriet, haalde het einde niet, waardoor Niels Reynvoet zijn eerste zege kon vieren én tegelijk ook een indrukwekkend algemeen podium scoorde…

Enkele weken na hun algemene zege in de Omloop van Vlaanderen zetten Niels Reynvoet en Willem Verbeke in en rond Sankt Vith opnieuw een uitstekende prestatie neer. Van bij de start volgde het duo in de kleuren van DG Sport Compétition in het zog van het leidende duo, en liet de kans om de 25 punten voor de zege in de C3 Rally2 Cup niet schieten. “De hele dag lang hebben we er een stevig tempo op nagehouden, zonder echter grote risico’s te nemen”, stelde Niels. “We kenden dit snelle parcours onvoldoende goed om één van de eerste twee plaatsen van het algemene klassement te kunnen ambiëren, maar door te winnen in de C3 Rally2 Cup worden we wel tweede in de tussenstand van dat kampioenschap!”

De meest indrukwekkende prestatie van het weekend, die kwam misschien wel op naam van Tobias Brüls en Loris Elst. Door in de tweede proef, Bütgenbach 1, de derde tijd te laten optekenen zorgde de jonge streekrijder voor een stunt. Brüls streed lange tijd om de vierde plaats algemeen, en tikte uiteindelijk mooi als vijfde aan én als tweede in de C3 Rally2 Cup. Indrukwekkend! “Eigenlijk had ik geen keuze: ik moest van bij de start aanvallen, want de verschillen achter ons waren klein”, legde Tobias Brüls uit. “Tuurlijk ben ik in de wolken met dit resultaat, zeker omdat we het hier in Sankt Vith, voor onze supporters, wisten te behalen.”

Bij Cédric De Cecco en Jérôme Humblet enerzijds, en Christophe Verstaen en Kris Botson anderzijds sloeg de pechduivel opnieuw toe, hoewel ze via de Super Rally opnieuw konden vertrekken. De punten voor de derde plaats gingen echter naar het Nederlandse duo Richard Pex en Johan Findhammer.

De Spa Rally vormt de traditionele finale (in twee tijden) van de Citroën C3 Rally2 Cup Belux. Maxime Potty trekt met 110 punten als ruim leider in de tussenstand richting het kuuroord, tegenover 69 voor Niels Reynvoet. Hij is de nieuwe tweede in de rangschikking, voor Christophe Verstaen (64 ptn), Tobias Brüls (63), John Wartique (59) en Richard Pex (40). 

Het moge duidelijk zijn: er is nog heel wat mogelijk in de Citroën C3 Rally2 Cup Belux 2023. See you in Spa !

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer