Stellantis Rally Cup Schitterende thuiszege voor Tom Heindrichs

De vraag was of Tom Heindrichs bij zijn thuisrally in en rond Sankt Vith weerwerk zou kunnen bieden aan Julian Wagner en Marijan Griebel, de referenties in de Stellantis Motorsport Rally Cup. Het antwoord was zaterdag klaar en duidelijk! Al in de eerste chronorit Büllingen 1 zette de jonge wolf in de kleuren van LifeLive de snelste tijd neer. En die lijn werd de hele dag lang doorgetrokken.

Er kan geen twijfel over bestaan: Tom Heindrichs en Jonas Schmitz hadden hun slag tijdens de voorlaatste manche van het kampioenschap goed voorbereid. Er moest zelfs tot het vallen van de avond, en KP10, worden gewacht voor er een scratch richting de concurrentie ging! Door met 16,2 seconden voorsprong op Marijan Griebel op het hoogste podiumtrapje te finishen maakte de jonge Belg heel wat indruk…

“Ik ben bijzonder blij met de tijden die we vandaag lieten optekenen”, stelde Tom aan de finish. “Ik geef toe dat ik dit niet had verwacht. In de eerste lus kon ik een kleine voorsprong uitbouwen omdat ik voor hardere banden vooraan had gekozen. Nadien hebben we er een erezaak van gemaakt om de wedstrijd te controleren. Een eerste overwinning in de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux laten optekenen, dat is heel bijzonder. Mijn dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”

Het overwicht van Tom Heindrichs betekende ook dat de gebruikelijke tenoren van het kampioenschap – de Duitser Marijan Griebel en de Oostenrijker Julian Wagner, allebei aan het stuur van een Peugeot 208 Rally4 – zich nu moesten beperken tot de strijd om de ereplaatsen. Het werd opnieuw een indrukwekkend duel, dat Griebel uiteindelijk met slechts 8,7 seconden in zijn voordeel wist te beslissen!

“De klassementsproeven van de East Belgian Rally waren heel snel en amusant”, stelt Marijan Griebel. “En de strijd met Julian was opnieuw adembenemend. Pas in de laatste lus konden we het verschil maken. Wat Tom betreft: in zijn thuisrally was hij ontzettend snel. Hij maakte geen enkele fout, en zijn overwinning is dan ook meer dan verdiend. Gefeliciteerd!”

Een eerbetoon dat Heindrichs zeker naar waarde weet te schatten. En omdat de jongeman uit Sankt Vith het uitstekende idee had om zijn joker voor zijn thuiswedstrijd in te zetten, doet hij ook een uitstekende zaak in het kampioenschap en nadert hij op de twee leiders.

In het spoor van de sterkhouders van de dag wist de Luxemburger Steve Fernandes, met Florian Volvert als co in een Peugeot 208 Rally4, zich aan het eind van de eerste lus zelfs even tussen Griebel en Wagner te wringen. Uiteindelijk legde hij beslag op de vierde plaats, met minder dan een halve minuut voorsprong op de Duitsers Bjorn Satorius en Michael Wenzel (Opel Corsa Rally4), wiens debuut zeker niet onopgemerkt voorbij ging!

De hiërarchie van de East Belgian Rally 2023 werd vervolledigd door Maxim Decock en Tom Buyse (Opel Corsa Rally4), een onuitgegeven duo dat op een veertigtal seconden van de top 5 finishte, voor Harry Bouillon en Andy Mawet (Peugeot 208 Rally4), Benjamin Bosseloir en Hugo Cravillon (Peugeot 208 Rally4), en de Ieren Niall O’Sullivan en Grace O’Brien (Peugeot 208 Rally4). Enkel Nicola Peiffer en Quentin Schmitz (Peugeot 208 Rally4) moesten in de laatste lus voortijdig de strijd staken, wat veel zegt over het hoge betrouwbaarheidsniveau van de 208 en Corsa Rally4’s uit de Cup! 

Met nog enkel de Spa Rally te gaan, een wedstrijd over twee dagen, blijft Julian Wagner de tussenstand van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux aanvoeren. Marijan Griebel heeft er 90 achter zijn naam staan, Tom Heindrichs 74. Laatstgenoemde voert ook duidelijk de tussenstand bij de Juniors aan, voor Maxim Decock en Benjamin Bosseloir. 

Maar iedereen beseft terdege dat de Spa Rally nog voor heel wat verrassingen kan zorgen…

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer