Stellantis Rally Cup De sterke Stellantis Motorsport Rally Cup Belux vernieuwt in 2024

Het succes van de drie vorige edities van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux kon 

Pole Position en Stellantis Motorsport er enkel toe aanzetten om deze sterke en rijkelijk bedeelde promocup verder te zetten.

Hoewel enkele puntjes van het sportieve reglement nog wat moeten bijgeschaafd ligt de kalender voor 2024 ondertussen vast. Er staan nog steeds vijf meetings op het programma… maar ook nog iets anders!

De grote nieuwigheid voor 2024 is immers een Test Day op ware grootte, op zaterdag 24 februari georganiseerd in het kader van de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het Belgian Rally Championship. Uitstekend nieuws voor iedereen, en zeker voor de Juniors die ook in het Junior BRC-kampioenschap willen uitkomen. Want hoewel er voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux geen enkel punt zal worden toegekend, kunnen de jonge wolven die voor een Peugeot 208 Rally4 of Opel Corsa Rally4 kiezen – ware bommetjes die regelmatig in het spoor van de vierwielaangedreven rallywagens te vinden zijn – wel scoren voor het nationale kampioenschap! Het spreekt voor zich dat deelname aan de Test Day in Haspengouw facultatief is.

Het seizoen zal zich officieel op gang trekken met de Rallye de Wallonie (27-28/04) in Namen, waarna het richting de maaskiezel van de Sezoensrally (18/05) in Bocholt gaat. Enkele weken later volgt de grote afspraak in de Westhoek, de Ardeca Ypres Rally (21-22/06). Na de traditionele zomerpauze trekken de deelnemers naar Sankt Vith voor de East Belgian Rally (28/09), voor de ondertussen traditionele – en dubbele – finale tijdens de Spa Rally.

Wie volgt Julian Wagner op als winnaar van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux? Het is nog wat vroeg om een lijstje met de favorieten op te stellen, maar wat nu al vaststaat is dat er al aan heel wat projecten druk wordt gewerkt. Meer daarover binnen enkele weken…

In afwachting wensen de promotors van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux u schitterende eindejaarsfeesten! See you in 2024…

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer